Gå till huvudinnehållet

Lapplands Elnät vinner ännu mångmiljonkontrakt med OX2 på kort tid

2019-02-28

OX2 har gett Lapplands Elnät AB, dotterbolag till ONE Nordic, med huvudsäte i Jokkmokk i uppdrag att elektrifiera parknätet för totalt 53 vindkraftverk i den nya vindkraftsparken Åndberg i Härjedalens kommun. Ordervärdet för Lapplands Elnät uppgår till närmare 60 MSEK.

Med flertalet liknande uppdrag i ryggen stärker bolaget därmed sin position ytterligare som en av de ledande aktörerna inom vindkraftsektorn i Sverige.

Projektet startar upp under sommaren 2019 och driftsättning är planerad 2021.

− Uppdraget betyder att vi nu på allvar kan realisera uppstarten av vårt andra kompetenscenter för Vindkraft i Sverige beläget i Örnsköldsvik. Den första etableringen gjordes i Piteå i samband med ett tidigare vunnet mångmiljonkontrakt avseende ett liknande uppdrag för NCC i Markbygden, säger Stefan Helmvall, VD på Lapplands Elnät och fortsätter:

− Vi har arbetat tillsammans med OX2 i ett flertal lyckosamma projekt genom åren och våra duktiga medarbetare får nu möjlighet att ytterligare vässa projektgenomförandet i ännu ett stort och betydelsefullt projekt.

− Kontraktet är ytterligare ett viktigt kliv i vår affärsstrategi att utöka vårt geografiska arbetsområde inom Vindkraften.

_______________________________________________________________________

Om Lapplands Elnät AB

Lapplands Elnät är verksamt i norra Sverige inom energisektorn och är en ledande leverantör av entreprenader inom Lokal- Region- och Vindkraftsnät. Lapplands Elnät är organisatoriskt ett dotterbolag under ONE Nordic koncernen. Bolaget ägs till 60 procent av ONE Nordic koncernen och till 40 procent av Lapplands Eltjänst AB. Bolaget är etablerat på ett flertal orter i Norra Sverige såsom Kiruna, Kalix, Luleå, Piteå. Huvudkontoret ligger i Jokkmokk samt kompetenscentrum för Vindkraft finns i Piteå och Örnsköldsvik. www.lapplandselnat.se