Gå till huvudinnehållet

Lapplands Elnät ingår samarbete med NTR plc när Norra Vedbo vindkraftpark i Jönköping ska byggas

2021-05-20

NTR plc har gett Lapplands Elnät AB, dotterbolag till ONE Nordic, med huvudsäte i Jokkmokk i uppdrag att elektrifiera parknätet för totalt 20 vindkraftverk i den nya vindkraftsparken Norra Vedbo i Jönköpings län. Med flertalet liknande uppdrag i ryggen i norra Sverige stärker bolaget därmed sin position inom vindkraftsbranschen genom att vinna sitt första projekt i södra Sverige. Ordervärdet för Lapplands Elnät uppgår till 35 MSEK.

Lapplands Elnäts arbete i Norra Vedbo startar under kvartal 2 2021 och driftsättning av parknätet är planerat till kvartal 2 2022. Lapplands Elnäts spetskompetens är att förlägga och installera de ledningar som kopplar samman alla vindkraftverken i en park och att se till att leveranserna ut till elnätet fungerar som de ska

- Vi tackar NTR plc för förtroendet att genomföra vårt första spännande och utvecklande projekt i södra Sverige. Kontraktet är ett betydande kliv i vår affärsstrategi att utöka vårt geografiska arbetsområde inom Vindkraften, säger Tomas Ölvebring, Vd på Lapplands Elnät.

Norra Vedbo vindkraftpark består av 20 turbiner, var och en med en kapacitet på 4,3 MW. När parken är i drift beräknas den producera tillräckligt med ren kraft för att förse 44 000 hushåll med el.

Om Lapplands Elnät AB

www.lapplandselnat.se

Om NTR plc

www.ntrplc.com