Gå till huvudinnehållet

ONE Nordic erbjuder ledningsinmätning med drönare

2021-11-17

Ledningsinmätning (inmätning) är ofta ett tidskrävande, krångligt och dyrt arbete i tätbebyggda stadsdelar samt i skog- och i parkmiljö. Men med ONE Nordics egenutvecklade drönare och nya mjukvara kan vi nu snabbt leverera inmätningarna med extremt hög noggrannhet och samtidigt arbeta mer säkert. Med ONE Nordics utrustning mäter vi med en noggrannhet på 1.1cm.

- Det är viktigt för elnätsbolagen att ha kontroll på var kablar och kabelskarvar finns nedgrävda. Vid en inmätning märker vi ut detta. Ju mer precist underlaget är desto bättre. Tillförlitligt underlag underlättar vid framtida underhållsarbeten på kablar och förenklar dessutom samordning vid eventuella grävarbeten i närheten av kablarna. Den nya tekniken är fantastisk, säger Peter, servicechef i Malmö, som har använt tekniken i ett stort lokalnätsprojekt för en stor elnätskund i södra Sverige. Utför man inmätningarna från marknivå på det traditionella viset tappar mätutrustningen ofta kontakt med satelliter i svårtillgängliga områden - samtidigt som det dessutom är svårt att ta sig fram på ett säkert och snabbt vis.

- ONE Nordics avdelning Elsystemspecialisterna har arbetat hårt för att utveckla drönare och mjukvara. Vi vill kunna erbjuda den senaste tekniken inom inmätning för att kunna tillmötesgå våra kunders behov på absolut bästa sätt. Våra kunder finns bland större konsult- och byggföretag, VVS-, mark- och anläggningsföretag samt elnätsbolag. Vi kan mäta in allt som är mellan specifika punkter, säger Mikael Lövgren, projektledare för Elsystemspecialisterna på ONE Nordic.

Läs mer om ONE Nordics erbjudande inom drönarinspektioner