Gå till huvudinnehållet

One-Nordic satsar på regionnät

2022-04-21

ONE Nordic storsatsar nu över hela landet på sin regionnätsverksamhet och tar därmed också ett stort samhällsansvar. Vi vet att Sveriges elnätsbolag planerar massiva investering i regionnät de kommande åren och stärker därför upp organisationen för att möta marknadens behov.

Mattias Montelin ONE Nordic

"Det är en samhällsviktig säkerhetsfråga att med svensk och lokal personal kunna ta hand om Sveriges elnät. Idag köper elnätsägarna ofta in regionnätsentreprenader från utlandet eftersom kompetensen och arbetskrafttillgången i landet är en bristvara. Utbyggnaden av regionnätet är en förutsättning om Sverige ska kunna öka landets energikapacitet samt genomföra energiomställningen i enlighet med de tidplaner som Riksdagen fastställt", säger Mattias Montelin (BILD), chef för regionnätsledningar på ONE Nordic.

- ONE Nordic vill nu ta ansvaret och växlar upp sin svenska verksamhet med kompetens som både kan bygga och underhålla Sveriges regionnätsledningar. Enda sättet att effektivt och säkert kunna ta hand om Sveriges regionnät är att underhålla det med svensk och lokal personal.

- Vi satsar på lokala och mobila projektorganisationer och samarbetar även med vårt dotterbolag Lapplands Elnät, beläget i Norrbotten, för att kunna täcka hela landet med kompetens. Vi söker kraftmontörer och projektledare som kan arbeta som Elsäkerhetsledare och som har BAS-U-kompetens samt är villiga att resa i tjänsten. Vi samarbetar även med underentreprenörer för materialförsörjning och övrig hjälp i projekten.

- Kontakta mig direkt om du är sugen på att arbeta på ONE Nordic och vara med på vår regionnätssatsning, säger Mattias Montelin.