Gå direkt till innehåll
ONE Nordic ser till att Stockholms trafikanläggningar fungerar

Pressmeddelande -

ONE Nordic ser till att Stockholms trafikanläggningar fungerar

Stockholms Stad har gett ONE Nordic AB uppdraget att sköta felavhjälpande underhåll av 300 trafiksignaler och ITS-anläggningar (Intelligenta transportsystem) i norra Stockholm. Avtalet är Sveriges största avtal med trafiksignaler och gäller från 1 februari 2023.

Väl fungerande trafiksignaler är essentiellt för stadens trafikflöde och trafiksäkerhet. Trafiksignaler fyller en viktig funktion vid exempelvis flervägskorsningar och övergångsställen för både bilister, cyklister och gångtrafikanter. Fungerande system bidrar också till minimal väntetid i vilket leder till renare luft i stadsmiljön. I norra Stockholm finns 300 trafiksignaler och ITS-anläggningar (d.v.s. digitala trafikskyltar som anger hastighet och annan viktig trafikinformation). Felavhjälpande underhåll på dessa anläggningar kan innebära att byta ut eller reparera trafikskadade anläggningar, trasiga lampor/skyltar eller trasiga tryckknappslådor vid övergångsställen.

- ONE Nordic vann upphandlingen i hård konkurrens efter långa förhandlingar. Vår uppstartsplan, genomförandebeskrivning, företagskultur samt fina referenser var det som avgjorde affären. Vi har tidigare erfarenhet från att sköta underhållet av Stockholm stads anläggning och har gjort det till stadens belåtenhet. ONE Nordic är sedan tidigare starka inom trafiksignaler i södra och mellersta Sverige. Med denna affär befäster ONE Nordics affärsenhet Trafik sin marknadsandsandel i Stockholms län. Vi är väldigt glada över att få äran att utveckla vårt befintliga samarbete med Stockholms Stad, säger Magnus Höglund, avdelningschef i Service Stockholm EBT (elnät, belysning & trafik) på ONE Nordic som ser mycket positivt på avdelningens utveckling och framtid.

Relaterade länkar

Ämnen


Om ONE Nordic

ONE Nordic är en av Sveriges ledande leverantörer av tekniska konsulttjänster, entreprenader och underhåll inom energi- och industrisektorn.

Bolaget ägs av Eleda Group.

ONE Nordic har cirka 1 600 medarbetare och omsätter ca 3 miljarder SEK. Huvudkontoret ligger i Malmö.

ONE Nordic utvecklar Sveriges energiinfrastruktur. Vi bygger, planerar och utformar framtidens hållbara energisamhälle tillsammans med våra kunder. Kort och gott kan man säga att vi ser till att energin når befolkningen och industrin, nu och i framtiden.

Våra kunder är energiproducenter, energidistributörer och energianvändare. Vi har marknadens bästa kompetens för att utveckla, bygga, modernisera, optimera och underhålla kundernas anläggningar. Vi arbetar med de största aktörerna i branschen och tillsammans utvecklar vi högteknologiska och hållbara energisystem.

Mer information finns på one-nordic.se.

Kontakter

Jonas Arvidsson

Jonas Arvidsson

Presskontakt Vd och koncernchef 0703 04 09 70
Lisa Loderus

Lisa Loderus

Presskontakt Kommunikations- och marknadsansvarig 0763113733

Vi bygger framtidens hållbara energisamhälle

Vi på ONE Nordic bygger, planerar och utformar framtidens hållbara energisamhälle tillsammans med våra kunder.
Kort och gott kan man säga att vi ser till att energin når befolkningen och industrin, nu och i framtiden.

Bolaget ägs av Eleda Group. ONE Nordic har ca 1 600 medarbetare och omsätter ca 3 miljarder SEK. Vårt huvudkontor ligger i Malmö.

ONE Nordic
Arenagatan 35
202 50 Malmö
Sverige