Gå till huvudinnehållet

Streamgate North AB anlitar ONE Nordic för drift och underhåll av sina vattenkraftverk

2021-06-15

ONE Nordic har nyligen skrivit avtal med Streamgate North AB gällande drift och underhåll av företagets åtta vattenkraftverk i vattendragen Harmångersån och Delångersån. Det 3,5-åriga avtalet, som startar 1 juli 2021, omfattar bland annat planerat och förutbestämt underhåll, akut avhjälpande underhåll, lokal drift och beredskapstjänster.

Lundströmmens Kraftverk 20210603 Small

- Vi tackar Streamgate North AB för förtroendet och ser fram emot detta uppdrag. Det visar att vi är en konkurrenskraftig aktör även inom småskalig vattenkraft och detta blir ett bra komplement till våra uppdrag i norra Sverige gentemot bl.a. Fortum (Läs mer om avtalet för Fortum), säger Rickard Stenberg, avdelningschef, affärsområde Hydro på ONE Nordic.

- Detta avtal ser vi som en bra lösning för vår verksamhet och vi ser fram emot samarbetet med ONE Nordic, säger Hans Rohlin, vd på Streamgate North AB.

Som en del av avtalet tar också ONE Nordic över en anställd och förstärker därmed ONE Nordics hydro-gruppering i Ånge med värdefull anläggningskompetens.

Anläggningarnas normala årsproduktion ligger på totalt ca 25 GWh. Det motsvarar årsförbrukningen av el för ca 1 000 svenska eluppvärmda normalvillor*.

*Normalårsförbrukning 25 000 kWh, källa: Normal elförbrukning för villa & lägenhet - Vattenfall