Gå till huvudinnehållet

Vi hjälper Ellevios kunder att styra sin elanvändning i hemmet

2022-10-19

ONE Nordic AB har levererat en avancerad app där Ellevios kunder både kan styra och följa sin elanvändning i hemmet i nära realtid. Appen hjälper hushållen att anpassa eller minska sin elanvändning, miljöpåverkan och sina kostnader på olika smarta och hållbara sätt

Ellevio App 4

"Elkonsumenter har ofta svårt att få överblick över hur hushållets elanvändning påverkar både de egna kostnaderna och klimatet, men med vår nya app får de ett verktyg som ger dem både kontroll och guidning. Elektrifieringen av samhället är en av lösningarna på klimatkrisen, men det kräver att vi alla hjälps åt att optimera energianvändningen – både elnätsägare och elkonsumenter. Appen lanserades vid årsskiftet och redan nu använder 90 000 av våra kunder lösningen - och det tickar konstant in fler användare. På grund av det rådande läget på energimarknaden finns ett stort intresse bland våra elkunder att se över sin elanvändning i hemmet och appen gör detta möjligt", säger Henrik Hagberg, program manager för Ellevio Smart projektet på Ellevio.

"Appen har ett visuellt användarvänligt gränssnitt och är navet för att följa och förstå hushållets elanvändning i hemmet. Appen fungerar med alla Ellevios elmätare, men med de nya smarta elmätarna som ONE Nordic hjälper Ellevio att installera hos deras cirka 1 miljon kunder får appen extra många funktioner. Den mätdata som ONE Nordic i samlar in åt Ellevio från dessa smarta elmätare matas in i appen så att elkonsumenten kan följa och påverka sin elkonsumtion på detaljnivå. Detta är verkligen IoT (Internet of Things) i praktiken. Tillsammans med Ellevio utvecklar vi ständigt appen med fler smarta funktioner. Vår samarbetspartner Bright hjälper oss att bygga appen efter våra och Ellevios ideer och krav", säger David Lillienberg, Konsultchef på ONE Nordics mättekniska affärsområde.

 

Läs mer och ladda ner Ellevio appen.

 

Ellevio app

Fakta: Så fungerar Ellevio appen

 • Hushållen får möjlighet att se en fördelning över vilka användningsområden som konsumerar mest el i hushållet och kan på så sätt skapa en förståelse och översikt av sin elanvändning.
 • Hushållen stimuleras att styra sin elanvändning mot timmar med lågt elpris.
 • Det går att kan styra sin elanvändning med smarta integrationer till olika elektriska enheter i hemmet; till exempel går det att skapa ett smart laddschema så att man kan ladda sin elbil när elen är som billigast eller miljövänligast under dygnet.
 • De hushåll som har installerat solceller kan övervaka och följa upp sin solcellsproduktion via appen.
 • Månadsrapporten; en rapport som sammanställer förbrukningen för månaden och jämför med föregående månader.
 • Förbrukningskollen; en sida där hushållen kan följa dag för dag hur deras förbrukning ser ut, samt sammanställer de dagar där förbrukningen avviker från förväntad förbrukning – vilket i sig kan vara en signal på att något har hänt eller har förändrats i elanvändningen
 • Hushållen kan också jämföra sin elanvändning med liknande hushåll.
 • Hushållen kan se sina elfakturor i appen, hålla koll på sitt elavtal samt få tips om hur de kan minska sin elanvändning.
 • I appen har man tillgång till en automatiserad kundservice.


  ellevio appen