Gå direkt till innehåll
Montörer och beredare från service Göteborg. Foto: Charlotte Strömwall
Montörer och beredare från service Göteborg. Foto: Charlotte Strömwall

Pressmeddelande -

ONE Nordic skapar egen intensivutbildning för beredare

Energibranschen och elpriser är på tapeten just nu men få pratar om arbetskraften. Vem är det som ska bygga våra nya vindkraftsparker och se till att dessa ansluts till elnäten? Vem ska modernisera våra elnät så att de kan hantera det ökade behovet de kommande åren?

ONE Nordic är en av Sveriges största leverantörer inom service, underhåll och entreprenad inom el och energi. De har nu startat egna utbildningar för att kunna bemanna jobben i framtiden. En av de mer aktuella satsningarna är ett utbildningsprogram för beredare på tre månader med start i juni 2023. Programmet riktar sig mot personer med några års yrkeserfarenhet som vill ”sadla om” och starta en karriär inom eldistributionsbranschen. Programmet drivs av ONE Konsult som är ONE Nordics interna konsultbolag med uppgift att resurssäkra koncernens uppdrag.

”Vi är för få människor i branschen i dag för att vi ska klara energimålen, att skapa ett fossilfritt Sverige och ett effektivare eldistributionsnät, därför agerar vi för att tillföra nya duktiga medarbetare” berättar Catinca Clivesdotter, konsultkoordinator på ONE Konsult och projektledare för utbildningsprogrammet.

Som antagen till beredarprogrammet får man anställning som junior beredare på ONE Nordic konsult. Efter sin utbildning slussas man in i uppdrag för någon av ONE koncernens olika avdelningar. Programmet hålls i södra Sverige under juni till augusti, detta för att kunna stå redo med att erbjuda nya ”hungriga” beredarresurser vid uppstarten till hösten 2023.

Vad gör en beredare?

En beredare har kompetens och erfarenhet inom spänningsområdet 0,4–24 KV. Hen jobbar med markutredningar, elutredningar, fältmätningar, anläggningskonstruktioner och beredningshandlingar.

Vem kan söka till beredarprogrammet?

Det som krävs är en relevant utbildning inom el och gärna några års arbete i fält som till exempel montör eller elektriker. Beredare arbetar övervägande i kontorsmiljö med datorn som viktigt arbetsverktyg – därför är även datorvana viktigt.

Ansökningarna görs på ONE Nordics karriärsidor.

Vad är ONE Konsult?

ONE Konsult verkar som en avdelning inom ONE Nordic koncernen där de förutom att vara det interna konsultbolaget, är aktiva i den externa affären, då framför allt för kunder inom svensk energisektor och industri. ONE konsult erbjuder olika typer av tekniska tjänster t.ex. interim chefsroller, projektledning, beredning/projektering, beräkning & konstruktion, installationsledning, HSEQ med mera.

Vill du veta mer om ONE Konsult eller Beredarutbildningen kontaktar du Catinca Clivesdotter, catinca.clivesdotter@one-nordic.se, 073 726 33 69

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om ONE Nordic

ONE Nordic är en av Sveriges ledande leverantörer av tekniska konsulttjänster, entreprenader och underhåll inom energi- och industrisektorn.

Bolaget ägs av Eleda Group.

ONE Nordic har cirka 1 600 medarbetare och omsätter ca 3 miljarder SEK. Huvudkontoret ligger i Malmö.

ONE Nordic utvecklar Sveriges energiinfrastruktur. Vi bygger, planerar och utformar framtidens hållbara energisamhälle tillsammans med våra kunder. Kort och gott kan man säga att vi ser till att energin når befolkningen och industrin, nu och i framtiden.

Våra kunder är energiproducenter, energidistributörer och energianvändare. Vi har marknadens bästa kompetens för att utveckla, bygga, modernisera, optimera och underhålla kundernas anläggningar. Vi arbetar med de största aktörerna i branschen och tillsammans utvecklar vi högteknologiska och hållbara energisystem.

Mer information finns på one-nordic.se.

Kontakter

Lisa Loderus

Lisa Loderus

Presskontakt Kommunikations- och marknadsansvarig 0763113733

Relaterat innehåll

Vi bygger framtidens hållbara energisamhälle

Vi på ONE Nordic bygger, planerar och utformar framtidens hållbara energisamhälle tillsammans med våra kunder.
Kort och gott kan man säga att vi ser till att energin når befolkningen och industrin, nu och i framtiden.

Bolaget ägs av Eleda Group. ONE Nordic har ca 1 600 medarbetare och omsätter ca 3 miljarder SEK. Vårt huvudkontor ligger i Malmö.

ONE Nordic
Arenagatan 35
202 50 Malmö
Sverige