Gå till huvudinnehållet

Hydro

Vi tar hand om vattenkraften

ONE Nordic Hydro servar och driftar vattenkraften i mellersta och norra Sverige. Här har vi både stora och små kraftbolag som kunder.

VATTENKRAFT Vår ingenjörs- och serviceverksamhet inom vattenkraften

Med över 240 medarbetare är vi en av Sveriges ledande ingenjörs- och serviceverksamheter inom vattenkraft. ONE Nordic Hydro har etableringar främst i norra och mellersta Sverige, alla kopplade till kundernas vattenkraftstationer. Här driftar vi ca 260 av Sveriges drygt 2000 vattenkraftverk. Hydro har avtal med branschens största aktörer, så som Fortum, Vattenfall och Downing.

Läs om ett av våra jobb för Fortum

ERBJUDANDE

I vårt erbjudande ingår allt från koncept och förstudier, till genomförande och drift och underhåll. Vår expertis omfattar dammsäkerhet, teknik, mekanik, automation och mycket mer. Vi har nu utökat vårt erbjudande och kan även hantera driftledningen av kundens vattenkraftstationer. Dessutom kan vi utföra underhållsplanering för att optimera kundens projektportfölj och därmed säkerställa hög tillgänglighet och säkerhet över tid.

Kontakta oss

Bygg framtiden med oss!

Service och underhåll av vattenkraften i Sverige är en del av ONE Nordics arbete med att bygga det hållbara energisamhället tillsammans med våra kunder. För att lyckas behöver vi kontinuerligt växa och utveckla vår kompetens. Vill du jobba med innovation och modernisering av vattenkraften, eller med det praktiska arbetet kring driften och underhållet? Sök dig till ONE Nordic Hydro!

Läs mer på våra karriärsidor

VATTENKRAFT Vi diftar och underhåller ett stort antal av Fortums stationer

Ända sedan 2019 har vi både driftat och underhållit samtliga av Fortums 111 vattenkraftstationer. Underhållsdelen har vi lång erfarenhet av, att även hantera driften är något vi ser ett allt större behov av hos kunder. Ett ansvar som vi självklart gärna axlar.   

Läs pressmeddelande om senaste avtalet med Fortum