Gå till huvudinnehållet

Lappland


Lapplands Elnät är ett dotterbolag till ONE Nordic. Vi är verksamma inom energisektorn i norra Sverige. Här arbetar vi för vindkraftskunder med både drift- och underhållstjänster. Vår kärnverksamhet är entreprenader inom lokal- och regionnät där vi är en ledande leverantör.

VINDKRAFT Elektrifiering och drift av Vindkraftsparker

Inom vindkraftområdet erbjuder vi allt från specifika punktinsatser till totalentreprenadprojekt. Våra tjänster omfattar projektering, konstruktion, mark- och byggarbeten, materiel, montage, provning, idrifttagning och dokumentation. Vi kan även samt leverera helt driftklara anläggningar.

Läs om Norra Vedbo Vindkraftverk Kontakta oss

Entreprenad på lokal och regionnät

Vi utför entreprenader, d.v.s. nybyggnationer och ombyggnationer av lokal- och regionnät (0,4-130 kV). Entreprenaden inkluderar både projektering, beredning och montage. Både elnätsägare och industrin utvecklar sina verksamheter och här kan vi hjälpa till att bygga, renovera och optimera infrastrukturen som säkrar leveranserna ut till elnätet.

Läs om vår linjebyggnad för Vattenfall

Drift och underhållstjänster

Vi erbjuder service, underhåll och besiktningar av stationer, kraftledningar och kraftanläggningar.

Avtalet vi erbjuder läggs upp efter din verksamhets behov och består som regel av kontroll och tillsyn av ingående delar i en apparat eller av en anläggning. Skulle ett avbrott ske har vi en beredskapsstyrka som dygnet runt, året om kan rycka ut med kort varsel.

Tectel en del av oss

Sedan 2023 är Tectel en del av Lapplands Elnät och ONE Nordic

Tectel i Vindeln tillhandahåller drift och underhåll samt utför mindre projekt åt elnätsägare i mellersta och norra Norrland. De har även lokalt ett stort tjänsteutbud som innehåller allt från installationer och fastighetsservice till konsulttjänster och totalentreprenader. Bolaget förvärvades av ONE Nordic under 2023. 

Läs mer på Tectels egen hemsida

KARRIÄR Jobba hos oss

Vi strävar ständigt efter att utveckla våra medarbetare och de projekt vi driver. Kanske är just du en av dem som vill vara med och bygga något nytt? Kika på våra lediga tjänster eller maila en intresseanmälan direkt till vår VD Tomas Ölvebring.

Se lediga tjänster Maila Tomas här

Svevia tilldelar Lapplands Elnät stororder - ska elektrifiera vindkraftparken Stor Skälsjön

Eolus Vind AB (Eolus) tillsammans med Hydro Rein etablerar just nu Stor-Skälsjön vindkraftspark, belägen strax utanför Slättmon. Som underentreprenör till Svevia ska Lapplands Elnät bygga det interna elnätet genom att leverera och skarva 126 km kabel samt koppla elnätet till vindkraftturbiner och kopplingsstationer.

Läs pressmeddelandet Läs alla nyheter från Lapplands Elnät