Gå till huvudinnehållet
Thumbnail

Fiber

Vi hjälper kommuner, företag och villaföreningar att få bredband i toppklass.

Vi har 25 års erfarenhet av fiberoptiska nät och använder material som klarar de kvalitetskrav som Svenska Kraftnät ställer. När vi tar ansvar säkrar vi genom noggranna mätningar att hastigheten i fibern upprätthålls. Ett komplett datornätverk består ofta av en kombination av fiber- och kopparnät. Vi har kompetensen för installation, drift och underhåll av helheten.

Läs mer om vårt erbjudande inom fiber

Entreprenad – fiberdragning och installation

Vårt erbjudande inom fiberhantering skräddarsys efter dina behov. Vi kan svara för totalentreprenad med grävning, kopplingsskåp, noder, dokumentation, mätningar, kontroll av fiber med OTDR (Optical time-domain refelctometer), indragning av fiber i fastigheten och driftsättning. Lika gärna svarar vi för enskilda uppdrag såsom mätningar och kvalitetssäkringar etc.

Service – felsökning och underhåll

En optisk fiberkabel håller normalt hög kvalitet med ett rent glas som garanterar snabb datakommunikation. Men fel kan självfallet uppstå. Genom avtal med oss har du tillgång till snabb felsökning och åtgärd. Avtalet kan även omfatta akuta och mindre felsökningar på aktiva utrustningar samt byte av switchar och sfp.

Tjänster

Vi kan även hjälpa dig med enskilda punktinsatser:

  • Fastighetsprojektering
  • Nätprojektering
  • Beredning
  • Dokumentation
  • Enstaka efterinstallationer
  • Fastighetsnät
  • Fiber och mätningar i topplina
  • Mätningar
  • Arbeten i trafikerade/aktiva nät
Fiber Ref Avesta

ONE Nordic vinner ännu en fiber-entreprenad i Avesta

Sedan våren 2013 har flertalet fiberföreningar i Avesta anlitat ONE Nordic som totalentreprenör gällande fiberdragning och installation i totalt ca 2000 fastigheter. Det nya avtalet är med Avesta-Bengtsbo Fiber Ekonomisk förening och gäller fiberdragning och installation i upp emot 100 fastigheter i Karlberg i Avesta.I fiberentreprenaderna ingår grävning, kopplingsskåp, noder, dokumentation, mätningar, kontroll av fiber med OTDR (Optical time-domain reflectometer), indragning av fiber i fastigheten och driftsättning.

För mer information kontakta

Vasileios Fotoudis-Argyroudis
Vasileios Fotoudis-Argyroudis Projektledare