Gå till huvudinnehållet

Ellevio App

One Nordic Ellevio App
TEKNISKA TJÄNSTER ELNÄTSBOLAG SMART MEETERING

Vi tar fram smarta appar tillsammans med kunden.

ONE Nordic har levererat en avancerad app där elbolaget Ellevios kunder både kan styra och följa sin elanvändning i hemmet i nära realtid. Appen hjälper hushållen att anpassa eller minska sin elanvändning, miljöpåverkan och sina kostnader på olika smarta och hållbara sätt.

Utmaningen: Elkonsumenter har ofta svårt att få överblick över hur hushållets elanvändning påverkar både de egna kostnaderna och klimatet. Elektrifieringen av samhället är en av lösningarna på klimatkrisen, men det kräver att vi alla hjälps åt att optimera energianvändningen – både elnätsägare och elkonsumenter.

Lösningen: Alla elbolag i Sverige byter nu ut gamla elmätare hos privatpersoner till nya, smarta elmätare. Den mätdata som samlas in från Ellevios smarta elmätare matas in i en app där elkonsumenten kan följa och förstå hushållets elanvändning i hemmet. Tillsammans med Ellevio utvecklar ONE Nordic ständigt appen med fler smarta funktioner. Vår samarbetspartner Bright hjälper oss att bygga appen efter våra och Ellevios kravställningar.

Utfallet: Appen lanserades vid årsskiftet 22/23 och redan nu använder 90 000 av Elevios kunder lösningen.  

”På grund av det rådande läget på energimarknaden finns ett stort intresse bland våra elkunder att se över sin elanvändning i hemmet och appen gör detta möjligt”
Henrik Hagberg, program manager för Ellevio Smart projektet på Ellevio.

”Detta är verkligen IoT (Internet of Things) i praktiken”.
David Lillienberg, Konsultchef på ONE Nordics mättekniska affärsområde.

Ladda ner Ellevio appen. Få bättre koll på ditt klimatavtryck med Ellevios nya app — www.ellevio.se

Bild på personal i Segeltorp

Jobba hos oss

På våra karriärsidor hittar du både lediga jobb, information om traineetjänster och konsultuppdrag. Vi växer så att det knakar så tveka inte att skicka din ansökan till oss.

Karriärsidor För konsulter