Gå till huvudinnehållet

Kraftringen

TEKNISKA TJÄNSTER MÄTTEKNIK IOT

För vår kund Kraftringen har vi bytt ut mätare både hos hushåll och företag. Nu fortsätter vi att samla in data från samtliga mätare med systemet ONE AMI. Ett unikt uppdrag då det gäller både el, värme, kyla gas och vatten.

Utmaningen: Det skånska elbolaget Kraftringen behövde byta ca 102 000 elmätare, 9 000 fjärrvärme / fjärrkyla mätare och 1 800 gasmätare hos både privat och företagskunder. I dag finns det nya moderna smarta, fjärravlästa mätare som gör att kunderna själva ska kunna ta del av nya energitjänster och följa sin förbrukning i realtid.

 

Lösningen: Kraftringen har tecknat ett långt avtal med ONE Nordic där vi både har bytt ut alla mätare (ett jobb som avslutas under våren 2023). Efter ett mätarbyte samlas mätdata in till centralsystemet ONE AMI för vidare hantering och analys. I ett mer långsiktigt samarbete ska vi etablera IT-system och kommunikationsinfrastruktur, skapa integrationer till Kraftringens affärssystem, samt samla in och kvalitésäkra data samt flertalet fälttjänster. Avtalet löper under 6 år med möjlighet till förlängning i ytterligare 10 år.

Lösningen är unik eftersom alla nyttigheter (el, värme, kyla, gas, vatten) ingår i vår systemlösning ONE AMI.

"Det är ett viktigt steg i vår strävan att leda utvecklingen av framtidens hållbara energilösningar. De nya mätarna bidrar till en enklare vardag för våra kunder" säger Sezgin Kadir, VD på Kraftringen.

 

Fakta

Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har idag cirka 300 000 energikunder och runt 480 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster.

Läs mer på Kraftringens hemsida.

 

Bild på personal i Segeltorp

Jobba hos oss

På våra karriärsidor hittar du både lediga jobb, information om traineetjänster och konsultuppdrag. Vi växer så att det knakar så tveka inte att skicka din ansökan till oss.

Karriärsidor För konsulter