Gå till huvudinnehållet

Laddinfrastruktur Lex Energy

När Sverige elektrifieras och landet bygger ut sin laddinfrastruktur är det trevligt att någon tänkt på hur det ska se ut. Lexhub är snygga laddstationer med inbyggda energilager som ska stabilisera elnätet.

ONE Nordic har installerat de nya laddarna, som är ett pilotprojekt som förhoppningsvis utvecklas till fler liknande laddstationer.

”Laddstationen är Göteborgsföretaget LexEnergys första installation av sin laddlösning LexHub. Utöver den estetiska finessen finns det ett antal smarta funktioner inbyggda i bänken som kan stabilisera elnätet under timmar då det är hög efterfrågan.” Klippt från Tidningen Energi.

ONE Nordic installerar laddinfrastruktur

Ellevio, i egenskap av lokal nätägare, har agerat bollplank åt företaget. ONE Nordic har både satt in ett kabelmätarskåp, dimensionerat kabel, och kopplat in laddaren. Vi har även förberett med en extra kabel fram till laddaren för framtida behov när Lex Energy och kommunen bestämmer sig för att bygga ut denna laddaren, vilket enligt konceptet ska vara förhållandevis lätt och smidigt jämfört med att sätta andra konventionella laddare som behöver cementfundament.

” Vi har även hjälpt till med kontakt med Ellevio för färdiganmälan och som ett bollplank för vidareutveckling av produkten.” berättar Philip Nilsson, projektledare från ONE Nordic.

 

Läs artikeln om företaget Lex Energy på tidningen Energi.

Laddstationen som kan stabilisera elnätet (energi.se)