Gå till huvudinnehållet

Staffanstorp Energi mätarverifiering

Staffanstorp är en liten men ständigt växande kommun i Skåne på ca 25 000 invånare. Beläget mellan Malmö och Lund är det ett typiskt samhälle dit många som jobbar i storstäderna flyttar till. Här ligger energibolaget Staffanstorps Energi. Deras ansvar är att distribuera el till merpartens av kommunens alla invånare på ett drift- och personsäkert sätt under dygnets alla timmar.  

Energibranschen står inför en utmanande energiomställning där stora investeringar och utbyggnader är nödvändiga för att möta dagens och framtidens elförsörjning. ONE Nordic är ett av de bolag som jobbar hårt tillsammans med el-bolagen för att denna energiomställning ska möjliggöras.

ONE Nordic fick under 2021 uppdraget av Staffanstorp Energi att utföra verifieringar och om nödvändigt byte av över 200 elmätare, kategori 2 till 5. Till följd av leveranssvårigheter under pandemin senarelades projektstarten till 2022.

Elmätare ska regelbundent verifieras enligt regler som myndigheter satt upp. Krav på elmätare - Swedac  Detta är en del av ONE Nordics serviceerbjudande. Våra mättekniker och mätingenjörer är specialiserade på att utföra verifieringar av mätare inom både i hushåll, industri och eldistribution.

Trots tidsaspekten som nu blev lite snäv, kunde projektet genomföras utan större svårigheter med en erfaren projektledare och uthållig mättekniker. God planering och förarbete var essentiellt för det här projektets framgång.

 

ONE Nordic har skött detta projekt alldeles utmärkt! Vi hade drygt 200 mätare som vi behövde verifiera under året.

Vi gillar problemlösningarna som ONE Nordic till stor del skött själva, exempelvis beställa nya strömtransformatorer där så behövdes eller söka upp fastighetsskötare för åtkomst.

Mot slutet av projektet upptäcktes ett par anläggningar som hade missats från vår sida, men även dessa kunde ONE Nordic lösa snabbt och bra.”

Torbjörn Eriksson, Projektledare Staffanstorp Energi

Bild på personal i Segeltorp

Jobba hos oss

På våra karriärsidor hittar du både lediga jobb, information om traineetjänster och konsultuppdrag. Vi växer så att det knakar så tveka inte att skicka din ansökan till oss.

Karriärsidor För konsulter