Gå till huvudinnehållet
Belysning Header

Det nya energisamhället

One Nordic är med och bygger framtidens hållbara energisamhälle.

Framtiden

Energiförbrukningen i Sverige och övriga världen ökar stadigt varje år. Orsaken är bland annat den ekonomiska och tekniska utvecklingen. Mot detta står en infrastruktur som inte riktigt hängt med. Förnyelsebehovet är stort och många energianläggningar har behov av renovering och uppgradering. Härtill skriker marknaden efter energieffektiva lösningar för att nå EU:s klimat- och energimål för 2030. Beställarna på marknaden i Sverige planerar därför för kraftiga investeringar de närmaste tio åren. En del siffror pekar på investeringar på flera hundra miljarder kronor bara i Sverige, framför allt i stam- och regionnät, men också i nya stationer, vindkraft, vattenkraft och värme. Och det är här ONE Nordic kommer in i bilden.

Det massiva investeringsprogrammet märks redan nu och det är många energiinfrastrukturupphandlingar ute på marknaden där ONE Nordic är med och konkurrerar.

"ONE Nordic som är en av de ledande på marknaden har idag äran att driva de mest spännande energiinfrastrukturprojekten för de största och mest kända aktörerna i branschen", säger Jonas Arvidsson, vd och koncernchef för ONE Nordic.

Våra uppdragsgivare är både elnätsägarna, kommuner och industrin. Vårt största område är underhåll, men vi är även verksamma inom entreprenad och tekniska lösningar.

Läs mer om våra områden här.

Inom alla områden där vi är verksamma har vi ett stort engagemang för att tillsammans med våra uppdragsgivare bidra till att planera och utforma framtidens hållbara energisamhälle. Vi hjälper våra kunder att ta sig an dessa utmaningar i alla typer av uppdrag. Tillsammans utvecklar vi energianläggningar, distributionsnät och energiinfrastruktur i vårt samhälle, i enlighet med FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling.

För att lyckas med att bygga detta nya samhälle behöver vi säkra morgondagens arbetskraft. Branschen står inför stora framtida kompetensutmaningar och vi på ONE-Nordic brinner för ämnet.

Du kan läsa mer om våra satsningar på både skolor och trainee utbildningar här.