Gå till huvudinnehållet

Energilager

Här bygger vi  en energipark i Värnamo
SERVICE & UNDERHÅLL

Vi bygger samt erbjuder drift- och underhållstjänster 24/7 för kunder med energiparker.

Vi bygger och servar energilager för kunder runt om i hela Sverige. Områden utrustade med stora batterilager, avsedda att stärka elnätet under perioder då tillgången på elektricitet varierar. Vattenkraft fungerar idag som ett naturligt batteri där kapaciteten kan anpassas efter behov. Energitillgången från vindkraft och solenergi är betydligt mer ojämn och beroende av vädret. Eftersom elnätet behöver ha en viss spänning kontinuerligt krävs det en stabil energitillförsel och det är här energilagren passar så bra in.

ONE Nordic jobbar med några av de större bolagen och bygger parker med batterikapacitet på mellan åtta till 20 megawatt. 20 megawatt motsvarar batterier som finns i 300 elbilar. Det illustrerar bra den betydande potential som dessa energilager har för att stödja och stabilisera elnätet.

Kunden står för batterilösningen, vi gör markarbetet och tar hand om installationen.  

ONE Nordic kommer även att sköta drift och underhåll av parkerna när dessa väl är i drift.

Det är avgörande för en batteripark att fungera felfritt dygnet runt, året runt. Utan denna tillförlitlighet förlorar parken sin funktion som reservkraft vid tillfällig energibrist. ONE Nordic är idag en av få leverantörer i Sverige som erbjuder drift- och underhållstjänster 24/7 för kunder med både omfattande och geografiskt spridda behov.

För mindre kommuner är energilagring avgörande för att säkra elförsörjningen inför den gröna omställningen. ONE Nordic är idag inblandade i byggnation av 6 olika parker i olika kommuner i Sverige.

Vi ser fram emot fler bra samarbeten med de pionjärer inom den gröna omställningen som är aktiva i Sverige i dag.

På bilden ser ni markarbetet för ett kommande energilager i Värnamo.

Battery Loop tidiga inom energilagring

Under 2022 tecknade BatteryLoop ett rikstäckande samarbetsavtal med ONE Nordic för stöttning av service och underhåll av deras energilagersystem. Det är vårt ansvar att kontinuerligt sköta om och se till att deras batterilagringsenheter alltid är 100% redo att hjälpa till i nätet vid effekttoppar eller spänningsbortfall. 

Läs hela caset här