Gå till huvudinnehållet
Smart Metering

Smart metering

ONE Nordic hjälper dig med korrekt hantering av energimätvärden / energimätare / energimätsystem. För dig och din kund handlar det om att säkerställa att du har grepp om verklig produktion eller förbrukning inom värme-kyla/ el/ vatten/ gas.

Inom energimätning erbjuder ONE Nordic fyra olika tjänsteområden

Insamlingstjänster, fälttjänster, labbtjänster och konsulttjänster. Med dessa tjänster hjälper vi våra kunder med hela insamlingssystemens livscykel, från utredningar och analyser inför införskaffande av nya mätsystem via implementation och daglig drift och slutligen till avveckling och skrotning av mätarna.

sinfra

ONE Nordic är en ramavtalsleverantör inom SINFRA (f.d. VÄRMEK) för energimätvärdessystem och tjänster. Och, vi har SWEDAC-ackrediterade laboratorier för provning av er mätutrustning.

Signering Ellevio Johan Lindehag Jonas Arvidsson Low

ONE Nordic vinner Sveriges största kontrakt för nästa generation smarta mätare

Ellevio, ett av Sveriges största elnätsbolag, har valt ONE Nordic AB för införandet av nya intelligenta lösningar för energimätning. I hård konkurrens vann ONE Nordic det prestigefulla helhetsuppdraget som inkluderar utbyte av ca 960 000 elmätare till nästa generations smarta elmätare, uppsättning av centrala IT-system samt insamling- och kvalitésäkring av mätdata. Det 10-åriga avtalet i miljardklassen, med möjlighet till förlängning på 6 år, ger ONE Nordic positionen som den ledande mättekniska helhetsleverantören i Sverige.

Elmatarmontor ONE Nordic Web

E.ON tilldelar ONE Nordic ett av Sveriges största kontrakt inom nästa generations smarta mätare

E.ON Energidistribution har gett ONE Nordic uppdraget att installera över 650 000 nya smarta elmätare i deras kunders fastigheter och hushåll i Skåne, Halland, Jämtland, Medelpad och Ångermanland samt storstadsregionerna Stockholm, Örebro och Malmö. Ordervärdet för ONE Nordic uppgår till omkring 400 miljoner kronor.

MAP5209 Kraftringen Solceller 115 Web

Kraftringen ger ONE Nordic stororder när nästa generation mätare introduceras i Sverige

Kraftringen väljer att tilldela ONE Nordic uppdraget att byta ut bolagets nuvarande bestånd på ca 110 000 mätare till nya moderna smarta fjärravlästa mätare i flertalet kommuner i Skåne. Med de nya elmätarna ska Kraftringens kunder kunna ta del av nya smarta energitjänster där de själva kan följa sin förbrukning i realtid via en särskild kundkontakt.

Telia Nbiot

Telia har tecknat sitt hittills största NB-IoT-avtal med ONE Nordic

Telia har tecknat ett avtal med ONE Nordic AB att koppla upp cirka 900 000 smarta elmätare för eldistributören Ellevio. Telia lanserade nyligen sitt nät för Narrowband Internet of Things (NB-IoT), som är en vidareutveckling av 4G och ett steg mot 5G. Tekniken kännetecknas av bättre inomhus- och utomhustäckning, lägre energiåtgång och låg installationskostnad. Avtalet löper på 10 år och är Telias hittills största NB-IoT-affär.

För mer information kontakta

Anders Malmberg
Anders Malmberg Affärsområdeschef Mätteknik